۰

نقش تمایز در برندسازی

اصول و فنون ساخت برند مدیریت برند برندسازی مواد خوراکی ، لبنی استراتژی های برند

یکی از ارکان برندسازی تمایز است که ما را از بقیه متمایز می‌سازد و دلیل انتخاب ما توسط مشتری را مشخص می‌سازد. یکی از مهم‌ترین موضوعاتی که پیرامون تمایز وجود دارد مطلوب یا نا مطلوب بودن آن است. بسیاری بر این باورند که فقط تمایزاتی برای مشتری جذابند که منطقی و قابل توجیه باشند، مثلاً کیفیت، سرعت، میزان کالری یک غذا یا چیزهای دیگر.

اما واقعیت چنین نیست، بارها و بارها ما وقتی یک رستوران را انتخاب می‌کنیم دلیل اصلی غذای آن رستوران نیست، بلکه طوطی سخنگوی زیبایی است که در بدو ورود با آن روبرو می‌شویم. اما اگر این نکته را ندانیم ممکن است فقط به فکر تمایزات منطقی باشیم، مثلاً ما محصولاتمان را با یک روغن خاص طبخ می‌کنیم، ولی این تمایز برای مشتری رستوران ما جذابیتی ندارد.

نکته مهمی که در مورد مطلوبیت نقطه تمایز وجود دارد، این است که یا نقطه تمایز از نظر مشتری مطلوب است یا ما آن را با تبلیغات ، روابط عمومی و تکنیک‌های دیگر به ذهن مشتری منتقل می‌کنیم.
بسیاری از ما می‌دانیم که یک‌سری از محصولات و کالاها مشتری ندارد، ولی تنها دلیلی که از آن‌ها استفاده می‌کنیم، مطلوبتی است که در ذهن ما توسط شرکت تولید کننده ایجاد شده است .
ما می‎دانیم نوشابه مضر است، ما می‎دانیم که پیتزا چه بلایی بر سر معده‎مان می‎آورد و حتی از اثرات استفاده از یکسری لوازم آرایشی و بهداشتی آگاهیم اما حتماً چیزهای مهمتری مثل طعم خوش، احساس برتری، یا زیبایی درذهن ما ضررها را توجیه کرده و ما را به سمت خرید سوق می‌دهند.
من همیشه در کارگاه‌ها و سمینار‌ها مثال Red Bull را می‌زنم و می‌گویم: درست است که رد بول نوشابه انرژی زاست، اثرات خوبی از نظر ظاهر دارد اما چرا از اثرات مخرب قند زیاد آن و … می‌گذریم و آن را انتخاب می‌کنیم؟
شاید دلیلش احساس برتری و حس خوشایند استفاده از یک نوشیدنی برند و به نسبت گران باشد. اگر محصولات و خدماتتان نقاط تمایزی ندارند یا به اندازه کافی نقاط تمایزتان را به مشتری اطلاع رسانی نکرده‌اید، از همین امروز دست به کار شوید.
ضمناً فراموش نکنید که حتماً مشتری نقاط تمایز منطقی را تایید نمی‌نماید و می‌توانید به سمت یک نقطه تمایز جدید بروید و آن را به ذهن مشتری القا کنید.
برای اینکه بتوانید در این کار موفق باشید می‌توانید به مدت یک هفته دلیل انتخاب‌هایتان را بررسی کنید و ببیند چرا از یک فروشگاه یا رستوران یا … خرید می‌کنید. چند درصد از این تمایزات از طرف فروشنده القا شده و چند درصد آن‌ها لزوماً مهم و موثر نیستند ولی شما را به خرید وا می دارند؟

منبع: اقیانوس آبی

نظرات (۰)
هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی
برندینگ، برندسازی و ساخت و برند حرفه ای

علی خویه
09122991608

ساخت، توسعه، تقویت و ارتقا برند
با بیش از 18 سال تجربه ی اجرایی
نویسنده ی کتاب مرجع "مدیریت برند"


-تفکر برند

- تعریف جدید اصول مدیریت برند

- تغییر نگرش به سوی واقعیت برند

- تفکر خلاق در برند سازی

ارتقای مهارت


- مهارتهای برند سازی

- مهارت برند داری

- مهارت برند شناسی

- مهارت ساخت و مدیریت عناصر یک برند

- فرایند تصمیم گیری مشتریان و مصرف کنندگان درباره برند

- مهندسی ارزش برند

- مهارت پیشبرد و ترفیع برند

- مهارت تحقیقات برند

- مهارت حفظ برند

- مهارت کنترل برند

- مهارت هویت سازی برند

- مهارت شخصیت سازی برند

- شیوه تهیه و تحلیل اطلاعات برند

- معاینه فنی برند

- سبگ های برندسازی

- تفکر خلاق در مدیریت نام و نشان تجاری

کارگاه


- کارگاه طراحی ساخت و مدیریت یک برند

مشاور و مدرس برند

بایگانی

پربحث ترين ها

پيوندها

تصاوير برگزيده