تمرینات تقویت قدرت مذاکره
برندسازی و ساخت برند |
مانند هر مورد دیگری تمرین، کلید موفقیت است. شما به کمک تمرین میتوانید در تمام زمینههای زندگی مذاکرهکننده بهتری باشید. در ادامه ما به ۵ تمرین عالی اشاره میکنیم که به کمک آنها میتوانید به اهداف خود در یک مذاکره نزدیک شوید.
در بعضی مواقع گفتن «نه» کار دشواری است. برای مثال وقتی مدیرتان از شما کاری را بخواهد که از انجام آن راحت نیستید یا دوستتان از شما برای اسبابکشی کمک بخواهد. ممکن است شما به دلیل حس مسئولیت یا ترس از اینکه با گفتن «نه» چگونه به نظر میآیید، این درخواستها را اجابت کنید. در این موقعیتها در زندگی روزمره بسیار قرار گرفتهایم؛ مانند زمانی که کسی از ما تقاضا میکند نوبت خود را به او بدهیم. اگر میخواهید در مذاکره قدرت بیشتری داشته باشید، باید قدرت رد کردن پیشنهاد مطرح شده را داشته باشید، حتی اگر قرار باشد پاسخ منفیتان صرفا به صورت لفظی و نه به صورت عملی باشد؛ بنابراین باید «نه» گفتن را تمرین کنید تا با این جواب، احساس راحتی بیشتری داشته باشید. البته به هر چیزی هم نباید «نه» بگویید. بهتر است برای این کار از موقعیتهایی که حساسیت کمتری دارند، شروع کنید.
میزان استفاده از مهارتهای ارتباطی غیرکلامی بستگی به فردی دارد که با او ارتباط برقرار میکنید. شکی نیست که زبان بدن در ارتباطات بین فردی بسیار متغیر است. نشانههای ظریفی مانند پلک زدن زیاد یا تغییر وضعیت طرف مقابلتان بر روی صندلی میتواند به شما کمک کند تا بفهمید چه چیزی در سر او میگذرد. تلاش کنید خودتان را با زبان بدن او هماهنگ کنید. شما با مطالعه و تمرین میتوانید این مهارت را بیاموزید. برای این کار به زبان بدن نزدیکان خود توجه کنید. در صورت امکان، زبان بدن افراد غریبه را زیر نظر بگیرید (درک زبان بدن در افراد غریبه دشوارتر است).
برای تمرین، با دوستان و خانوادهی خود آغاز کنید. سعی کنید با دقت و بیش از قبل به آنها گوش کنید و کمتر حرف بزنید تا جایی که این خصلت در شما نهادینه شود. سپس این مهارت را در مذاکرات مهمتر به کار ببندید.
پیش از آنکه در مذاکرهای وارد شوید، بهتر است در مورد آن موضوع به خوبی تحقیق کنید. اما چگونه میتوان فهمید که تحقیقات کافی است و به بهترین شکل برای مذاکره آماده هستید؟ اگر شما به ندرت در مورد مسائل مختلف تحقیق میکنید، بعید است بتوانید در این کار موفق شوید. شما باید مهارت تحقیق کردن را به کمک تمرین در خود بهبود بخشید. تلاش کنید تا منابع معتبر و مفید را شناسایی کنید. یاد بگیرید چگونه سئوالات مناسبی بپرسید. تحقیق کردن نیز یک مهارت است و میتوانید با تمرین در آن پیشرفت کنید.
اگر به طور منظم این تمرینات را انجام دهید و واقعا عزم راسخی جهت پیشرفت در مذاکره داشته باشید، پس از مدتی در تمامی زمینههای زندگی مذاکرهکننده بهتری میشوید. وقتی مهارتهای شما بهبود یافت، آنها را به کار ببندید تا به چیزی که استحقاق آن را دارید، برسید.
یک نکته کلیدی را هرگز فراموش نکنید؛ مذاکره یک جاده دو طرفه است.
میلاد فروحی
http://chetor.com
۱. «نه» گفتن را تمرین کنید
۲. زبان بدن را بیاموزید
3. شنوندهی خوبی باشید
گوش کردن مهمترین و بزرگترین بخش از ارتباط است. گوش کردن به طرف مقابل، به شما کمک میکند تا بفهمید در فکر او چه میگذرد. کمتر حرف زدن و بیشتر گوش کردن در مذاکره به شما کمک میکند تا جلوتر باشید. با این روش شما اطلاعات بیشتری دریافت میکنید و کمتر اطلاعات میدهید. معمولا افرادی که کمتر حرف میزنند، ارتباط بهتر و محترمانهتری ایجاد میکنند. اگر یک شنوندهی فعال باشید، میتوانید مذاکرهکنندهی بهتری باشید. اما مانند سایر مهارتها این کار نیز به تمرین و ممارست نیاز دارد.برای تمرین، با دوستان و خانوادهی خود آغاز کنید. سعی کنید با دقت و بیش از قبل به آنها گوش کنید و کمتر حرف بزنید تا جایی که این خصلت در شما نهادینه شود. سپس این مهارت را در مذاکرات مهمتر به کار ببندید.
۴. تحقیقات خود را کامل کنید
۵. بر سر هر چیزی مذاکره کنید
در نهایت باید به واضحترین مورد در این فهرست اشاره کنیم. اگر میخواهید مذاکرهکنندهی بهتری باشید، باید بیشتر مذاکره کنید. هر چه بیشتر مذاکره کنید در طول زمان با روند مذاکرات مختلف احساس راحتی بیشتری دارید؛ اعتماد به نفس بیشتری کسب و در نهایت نتیجه بهتری دریافت میکنید. با انجام مذاکره با مرور زمان بهتر صحبت میکنید، شنونده بهتری میشوید و اصول مذاکره را بهتر میآموزید. نکته کلیدی این است که تلاش کنید با مذاکرات کم اهمیت شروع کنید تا بتوانید مهارت خود را افزایش دهید. برای تمرین مذاکره را با دوستان و خانواده خود آغاز کنید. در موقعیتهای کم اهمیت اجتماعی با دیگران مذاکره کنید. پس از آنکه احساس کردید در مذاکره به پیشرفت خوبی رسیدید، میتوانید در محیط کاری خود، در خصوص نیازها و مسئولیتهای خود وارد مذاکره شوید.اگر به طور منظم این تمرینات را انجام دهید و واقعا عزم راسخی جهت پیشرفت در مذاکره داشته باشید، پس از مدتی در تمامی زمینههای زندگی مذاکرهکننده بهتری میشوید. وقتی مهارتهای شما بهبود یافت، آنها را به کار ببندید تا به چیزی که استحقاق آن را دارید، برسید.
یک نکته کلیدی را هرگز فراموش نکنید؛ مذاکره یک جاده دو طرفه است.
میلاد فروحی
http://chetor.com